Ook dit jaar
schiet Lions Club Almere Veritas het Voedsel Loket Almere (VLA) te hulp met het inzamelen van Douwe Egberts waardepunten.

De ingeleverde waardepunten zullen worden verzilverd voor pakken koffie die worden gedoneerd aan het Voedselloket Almere.

De actie loopt van maandag 26 novemder 2018 tot en met zaterdag 12 januari 2019

Waar kunt u de inzamelplaatsen vinden? Klik hier.

 

                 Radio interview 1 maart 2017 Omroep Flevoland met Miranda Wallenburg (Lions).
Luister

Leerlingen tellen DE-waardepunten voor
Voedsel Loket Almere
Tellen van punten leuke variatie op rekenles

Verslag 16 februari 2017 van Omroep Flevoland

 

Lions Club Almere Veritas schiet het Voedsel Loket Almere (VLA) ook dit jaar te hulp met het inzamelen van Douwe Egberts waardepunten.

De ingeleverde waardepunten zullen worden verzilverd voor pakken koffie die worden gedoneerd aan het Voedselloket Almere.

De actie loopt van 30 januari tot 19 maart 2017

.


r41d_bediening
Grenzeloos dineren
Maanden van voorbereiding zijn er aan vooraf gegaan. Maar zaterdag 26 november was het dan zover. De grote uitdaging om als serviceclub een 6-gangen diner met bijbehorende wijnen voor 64 gasten in het hoogste gebouw van Almere te verzorgen. Door de leden van onze club tezamen met leerlingen van het Ate College. Wij zijn trots op de complimenten van onze burgemeester, de ambassadeur van El Salvador en de vele gasten.

Bedankbrief van de Ambassade van El Salvador

Omroep Flevolend
Lions Club Almere Veritas organiseeert op 26 November op een unieke plek in Almere “Restaurant voor 1 Dag/Grenzeloos Dineren”.
Hierdoor halen we voor 2 goede doelen geld op:
Stichting Het Vergeten Kind en Stichting El Salvador

Voor 75,- krijgt u een 6-gangen diner (met knipoog naar 1 ster) inclusief wijn en als afsluiting koffie of thee. Na aftrek van de inkoop gaat alle opbrengst naar het goede doel.

Daarnaast willen wij als Lions ook graag onze maatschappelijke betrokkenheid in praktijk brengen. Dat doen we met “Restaurant voor 1 Dag” door samen te werken met leerlingen van het Arte College. Zij hebben een echte praktijkopdracht om ons te helpen met realiseren van “Restaurant voor 1 Dag”. Er zijn koks, designers, filmers en er is bediening. Ook de muziek wordt door Arte leerlingen van 4e klas VMBO verzorgd. Kortom, het wordt een onvergetelijke avond met interessante gasten.

Belangstelling? Ga naar Genzeloos Dineren


Zeer geslaagde koningsdag! Het weer beter dan verwacht. Veel belangstelling voor onze spullen. En taart gaat er altijd in! Onderstaand het team van LC Almere Veritas en de Leo Club Ventus Novum in oprichting.


Opbrengst van de DE-puntenactie is 853.000 punten. Dat zijn 1.665 pakken koffie voor de cliënten van het Voedselloket Almere.
Alle gulle gevers hartelijk dank. Volgend jaar december gaan we de actie herhalen!

overdracht koffie
De overdracht van de pakken koffie aan het Voedsel Loket Almere

opbrengst de-actie 1516
Veel dankbaar telwerk!


Lions Club Almere Veritas schiet het Voedselloket Almere (VLA) dit jaar te hulp met het inzamelen van Douwe Egberts waardepunten.

De door mensen ingeleverde waardepunten zullen worden verzilverd voor pakken koffie die worden gedoneerd aan het Voedselloket Almere.

Tot nu toe (vlak voor kerst) zijn er al meer dan 360.000 punten verzameld. Goed voor 720 pakken koffie voor de cliënten van VLA. Echt geweldig. We gaan door tot 10 januari. Nog meer bonnen zijn van harte welkom.
Het liefst geknipt en gebundeld per 1.000.

Meer info en inzameladressen.

inzameldoos


peaceposter_logo

Basisschool de Dukdalf tekent mee voor de vrede.
Almeerse leerling verder in de internationale
Lions International Vredesposterwedstrijd.
 

Femke Schaafsma, groep 8 leerling op basisschool de Dukdalf in Almere Buiten, heeft de eerste stap gezet om een  internationaal erkende kunstenares te worden door de lokale wedstrijd te winnen die georganiseerd werd door de Lions Club Almere Veritas Lees verder

peaceposter_prijsuitreiking


                     

De supermarktactie voor VLA bij de Albert Hein in Almere Buiten was een groot succes! Het lijkt erop dat we alle records verbroken hebben!

Tom Mulder, vestigingsmanager van Albert Hein aan het Rio de Janeiroplein in Almere Buiten, overhandigt een cheque ter waarde van 500 euro aan Peter Uffen, relatiemanager van Voedselloket Almere (VLA).

vla-actie151009


Steun het Voedsel Loket Almere door dit weekend je boodschappen te doen bij Albert Hein op het Rio de Janeiroplein in Almere Buiten!

Vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober is de Lions Club Almere Veritas bij Albert Hein op het Rio de Janeiroplein in Almere Buiten. We verzamelen producten voor het Voedsel Loket Almere. Alle bezoekers vragen we een of meer extra producten te kopen.

Soms verkeren mensen in zo’n financiële nood, dat ze nauwelijks geld hebben voor de dagelijkse boodschappen. Deze mensen kunnen bij het Voedsel Loket Almere terecht. 

Samen met een professionele hulpverlener wordt er aan een structurele verbetering van de persoonlijke situatie gewerkt. In de tussentijd worden via VLA levensmiddelen ter beschikking gesteld.

En daar gaan wij bij helpen. Kom dus dit weekend naar Albert Hein op het Rio de Janeiroplein in Almere Buiten en doe een extra boodschap voor het Voedsel Loket!

In dit filmpje kun je zien wat er met de producten gebeurt:
https://www.youtube.com/watch?v=e2nZj0l_cH8&feature=youtu.be
Kopieer de link in de adresbalk van uw browser.


9 juni 2015: overdarcht donatie van
Lions Club Almere Veritas aan Live Your Dream Foundation


Het goede doel voor het verenigingsjaar 2015-2016

In 2015 zal de opbrengst van onze  de acties gaan naar de Live Your Dream Foundation (voorheen Stichting Leef je Droom).
De Foundation slaat een brug tussen de wereld van chronisch zieke en gezonde jongeren door middel van sportevenementen.

Zij helpen chronisch zieke jongeren over hun persoonlijke horizon heen te kijken. Vooral naar wat men nog wel kan en niet naar wat niet of niet meer.  Live Your Dream richt zich op jongeren waarvan de je chronische aandoening niet gelijk ziet, n.l. jongeren met bijvoorbeeld diabetes, reuma, ziekte van crohn en colitis ulcerosa, hart- en vaat aandoeningen, syndromen, chronisch kanker, MS, ME, stofwisselingsziekten, vitaminegebrek, etc.  

Oprichter van de Live Your Dream Foundation is Olaf Oosterman. Hij heeft zelf het syndroom van Marfan. Als één van de meest geopereerde en langste Nederlanders (met 303 cm meetbare littekens, staand meet hij 207 cm) hoef je Olaf niets meer te vertellen over doorzettingsvermogen, uitdagingen, teleurstellingen en dromen. Olaf was door zijn doorzettingsvermogen in staat het schip ‘Live Your Dream’ zelf te bouwen. Hij leert  de jongeren aan boord samen te werken en efficiënt om te gaan met de soms beperkte energie.


Nadat het schip te water werd gelaten in 2009 stelde Olaf zijn dromen bij. In plaats van zijn wereldreis te gaan maken zeilt Olaf nu rond met een ervaren, gezonde co-schipper om aan boord de wereld van gezond en chronisch ziek bij elkaar te breng
en.

Dit jaar zullen er zeil- en schaatsevenementen voor jongeren georganiseerd worden.  Lions Club Almere Veritas  wil met de sponsoring een chronisch zieke jongere in staat stellen mee te doen met een evenement.

    
Het schip "Live Your Dream"                               Olaf en de bemanning

Voor meer informatie over de Foundation of over de evenementen, kunt u kijken op:
www.lydfoundation.com
www.leefjedroom.com
https://www.facebook.com/liveyourdreamfoundation


Het goede doel voor het verenigingsjaar 2014-2015

Voor het komende verenigingsjaar staan weer een aantal goede doelen op onze planning. Een terugkerend doel is voor ons de VLA (voedselloket Almere). Hierin helpen wij mee om eten in te zamelen voor de VLA. Voor meer informatie over de VLA: www.voedselloketalmere.nl

Zodra de definitieve doelen bekend zijn zullen wij deze weer op onze site vermelden.


Het goede doel voor het verenigingsjaar 2013-2014

De Lions Club Almere Veritas organiseerde op 17 mei 2014 in Spotlight aan de Amsterdamweg in Almere Stad opnieuw een Charity Swing Party. Iedereen was welkom. Er was live muziek met songs uit de jaren ’80 en ’90. Opnieuw is de opbrengst naar een goed doel gegaan.

De DennisvanderZeijden.nl foundation: Sport is altijd erg belangrijk voor Dennis geweest. Vanaf zijn jeugdjaren tot dat hij midden 20 was, heeft hij als doelverdediger op het voetbalveld vele hoogtepunten gekend. Daarnaast was Dennis een actief wintersporter en heeft hij als fanatiek hardloper vele kilometers afgelegd. Enkele hele- en halve marathons heeft hij achter zijn naam staan.

Vanaf het moment dat er kanker in zijn rechterscheenbeen werd geconstateerd en een amputatie onvermijdelijk was, heeft Dennis zijn grenzen, en veel meer dan dat, verlegd door "sport" weer centraal in zijn leven te stellen en de limieten weer op te zoeken. Het geeft en zorgt volgens Dennis voor voldoening, onafhankelijkheid, zelfvertrouwen en vooral levensvreugde. Deze ervaring is overigens ook de insteek geweest voor zijn stichting. Voor meer informatie: www.dennisvanderzeijden.nl.
 


Het goede doel voor het verenigingsjaar 2012-2013

Lions Club Almere Veritas zet zich in voor straatkinderen in Peru. De opbrengst van al onze fondsenwervende activiteiten gaat dit jaar naar Los Cachorros, een opvanghuis voor straatkinderen in Ayacucho in Peru. Stichting Los Cachorros zet zich in voor straatkinderen van 6 tot 18 jaar. Los Cachorros biedt hulp aan veelal getraumatiseerde en verslaafde straatkinderen. Vaak zwerven zij op straat vanwege armoede, geweld of misbruik thuis.

Op straat komen de kinderen al snel in aanraking met kleine criminaliteit en drugsgebruik om het harde straatleven het hoofd te bieden. Straatkinderen leven in zeer onhygiënische omstandigheden en seksueel misbruik komt op grote schaal voor.  

Overdracht cheque

Ruim 3000 euro voor straatkinderen in Peru

Lions Club Almere Veritas overhandigde afgelopen woensdag € 3.150 euro aan de Stichting Los Cachorros. Deze stichting vangt in Ayacucho in Peru straatkinderen op. De Lions hebben het geld bijeengebracht door verkoop van tweedehands boeken, een Charity Swing Party en een gift van de ING-bank in Almere.

Los Cachorros biedt hulp aan veelal getraumatiseerde en verslaafde straatkinderen. Vaak zwerven zij op straat door armoede, geweld of misbruik thuis. Via straatwerk, opvang, psychosociale hulp en onderwijs begeleidt Los Cachorros deze kinderen van de straat terug naar familie of naar een toekomst op eigen benen. Los Cachorros gaat met dit geld de slaapvoorziening opknappen. Er komen 24 nieuwe matrassen, beddengoed, pyjama’s en andere voorzieningen voor overnachting. Ze zijn erg blij met deze steun.

De Lions vormen een wereldwijde internationale organisatie. Lions Club Almere Veritas heeft voor dit project contact gezocht met de Lions Club in Ayacucho. Zij houden contact met de stichting en kunnen zien hoe het geld wordt besteed. Via straatwerk, opvang, psychosociale hulp en onderwijs begeleidt Los Cachorros deze kinderen van de straat terug naar familie of naar een toekomst op eigen benen.

Opvanghuis Los Cachorros biedt een veilige thuishaven, waarin straatkinderen kunnen opbloeien tot zelfverzekerde adolescenten. Persoonlijke aandacht en liefde staan centraal. Los Cachorros zorgt ervoor dat de kinderen weer kind kunnen zijn en geeft hen kennis, vaardigheden en vertrouwen mee voor de toekomst! Zie
www.loscachorros.nl.

Lions Club Almere Veritas wil Los Cachorros helpen aan nieuwe matrassen en beddengoed.

 

Lions Club
Almere Veritas

is een serviceclub van
Lions International en is opgericht in 2009.  We bestaan uit een enthousiaste groep van ongeveer 20 mannen en vrouwen met een nauwe binding (woon of werk) met Almere.

In het kader van het internationale Lionsmotto 'We Serve' (Wij Dienen), richten wij ons op het organiseren van activiteiten ten behoeve van fondsenwerving om daarmee goede doelen te kunnen ondersteunen.